4. a – torek, 21. 4.

SLJ 21 – KAKO PREDSTAVIMO SVOJE POKLICNE NAČRTE?

Preberi besedilo v DZ, str. 62. Kaj bi rad postal Miha?

1.       odstavek KAJ si želi postati? ZAKAJ si to želi postati? KATERE sposobnosti mora imeti človek, da dobro opravlja ta poklic?
2.      odstavek KAJ ga zanima? ČEMU se čudi? KJE išče informacije o poklicu? KAKO spoznava zanimivosti o poklicu že sedaj? KAKO že sedaj kaže predanost do tega poklica? KAKŠNE interese kaže za opravljanje tega poklica?
3.      odstavek KAKO bo pridobil ustrezno izobrazbo? KAKŠNE so možnosti zaposlitve? KJE bo delal? KAKŠNE nevarnosti in poškodbe so možne v tem poklicu?
4.      odstavek KAKŠNO je njegovo mnenje o poklicu, zaposlitvi in poti do poklica?

Si že kdaj razmišljal, kaj želiš postati po poklicu? Predstavi svoje poklicne načrte. Poišči podatke in napiši besedilo dolgo vsaj 20 povedi (pomagaj si z zgornjo preglednico). Tvori odstavke. Svoj zapis večkrat preberi, popravi, dopolni. Če misliš, da ti je res dobro uspel, ga natipkaj in mi ga pošlji v pregled. 

NIT 14 – DREVESA IN GRMI

Preteklo uro si prepoznaval drevesa in grme. V zvezek si tudi zapisal nekaj značilnosti posamezne vrste. Preglej rešitve in po potrebi popravi. Lahko dopišeš še kakšno zanimivost, ki jo boš prebral.

DREVESA IN GRMI_rešitve

Danes te čaka še spletno izobraževanje Zakaj se odločaš, ko spletno sporočaš. Starši so natančna navodila dobili po elektronski pošti. Upam, da boš izvedel marsikaj zanimivega in koristnega.

 

 

Ta vnos je bil objavljen v 4. A. Zaznamek za trajno povezavo.

3 Responses to 4. a – torek, 21. 4.

  1. Anja Kovjanić says:

    Spoštovani,
    danes imamo malo dela in to mi je zelo všeč.
    Lp. Anja

  2. vita kolbe says:

    upam da bo še kdaj ta kviz in tako malo dela

  3. Srdjan Kunic says:

    POKLIC
    Želim postati kuhar.To si želim, ker bi znal zelo dobro kuhati.Pri delu moram biti: odgovoren,iznajdljiv,ustvarjalen in imet smisel za delo z ljudmi.Zanima me kako narediti okusne in raznovrstne jedi.O poklicu najdemo informacije na spletu in v knjigi.Ko gremo v restarvacijo,nam prinesejo jedi sem navdušen,kako to naredijo. Kuhar ima dober pregled kakšna hrana je za posamezne prilike potrebna. Končati mora srednjo poklicno šolo. Možnosti zaposlitve so velike. Dela v: šoli, vrtcu, bolnišnici, restarvaciji. Poškodbe so lahko: vrszi, vbodi, opekline…
    Šolanje ni dolgo in ni preveč zahtevno, zato mi je všeč

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja