4. a – sreda, 20. 5.

MAT 38 – PONAVLJANJE IN UTRJEVANJE

Včerajšnjo domačo nalogo preveri v REŠITVAH. Napake popravi.

Reši KVIZ in vadi pretvarjanje. Dobro premisli, preden odgovoriš (TRUE = pravilno, FALSE = napačno). Podpiši se s pravim imenom, npr. IZA. Kviz rešuj večkrat in izboljšuj svoj rezultat. Ko rešuješ naslednjič, se podpiši IZA 1, nato IZA 2…

SLJ 38, 39 – OPRAVIČILO

Oprosti, opravičujem se, oprostite…Tako preprosta, a hkrati VELIKA beseda.

Razmisli: Kdaj si jo nazadnje izrekel? Si jo izrekel iskreno? Ne boš rekel, da nikoli ne narediš ničesar, kar bi prizadelo drugega? Nikoli ne rečeš kaj krivičnega? Ne storiš nečesa, kar kasneje obžaluješ?

Reši DZ, str. 88 – 91.

Tako kot prošnja in zahvala ima tudi pisno opravičilo pet delov – kraj in datum pisanja, nagovor naslovnika, vsebino, pozdrav in podpis sporočevalca.

Oglej si nepopolna opravičila ter dopiši, kar manjka. UČNI LIST lahko natisneš ali pa dopolnjena opravičila prepišeš v zvezek pod naslov OPRAVIČILO. Pazi na obliko, jezikovno pravilnost in čitljivost pisave.

Fotografiraj in pošlji.

GUM 12 – DO, RE, MI

Sedaj že veš, da ima vsak ton svoj solmizacijski zlog DO, RE, MI, FA, SO, LA, TI, DO, s katerim je označena njegova višina.

V interaktivnem gradivu Radovednih pet – IGRE S TONI prisluhni posnetku (klikni na rdeč krog s slušalkami) in zapoj zraven. Večkrat ponovi, da ti melodija pride v ušesa. Besedilo pesmi najdeš TU.

Zapis v zvezek: DO RE MI (Besedilo pesmi natisni ali pa ga prepiši.)

 

Ta vnos je bil objavljen v 4. A. Zaznamek za trajno povezavo.

1 Response to 4. a – sreda, 20. 5.

  1. Anja Kovjanić says:

    Spoštovani,
    danes sem se zelo zabavala tudi vesela sem bila reševanja kviza.
    Lp. Anja Kovjanić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja